Gistcelwanden

Schaffelaarbos heeft het assortiment uitgebreid door nu ook te starten met de productie en verkoop van gistcelwanden. Gistcelwanden zijn bijzonder geschikt voor met name jong dierenvoeding om darmgezondheid en ontwikkeling van het immuunsysteem te stimuleren. Vloeibare celwandfractie (Saccharomyces cerevisiae) is een bijproduct van het gistextractieproces en worden bij Schaffelaarbos op de vertrouwde wijze gesproeidroogd waardoor er een fijn poeder ontstaat met waardevolle nutritionele eigenschappen.

De nutritionele eigenschappen zijn vooral toe te bedelen aan het hoge gehalte aan β-glucanen en mannaan- oligosacchariden (MOS).  Hierbij zijn β-glucanen in staat om op niet-specifieke wijze het immuunsysteem te versterken door de vermeerdering van macrofagen en neutrofielen te stimuleren. Deze witte bloedcellen kunnen op hun beurt bacteriën, virussen en andere pathogenen onschadelijk maken. De mannaan componenten van de celwand hebben als kenmerk om aan de fimbriae van de bacteriecel te kunnen binden. Hierdoor kan deze pathogeen zich niet meer aan de darmwand hechten en verlaat gebonden aan de MOS het verteringsstelsel.

Toepassing van dit product in jonge dierenvoeding is dan ook logisch, zeker om darmgezondheid en de ontwikkeling van het immuunsysteem te stimuleren. We zien ernaar uit u als afnemer van onze gistcelwanden te mogen begroeten.


Overzicht